Тіньовий міністр: Канада мусить продовжити удари по ІДІЛ заради захисту прав людини

Тіньовий міністр: Канада мусить продовжити удари по ІДІЛ заради захисту прав людини

Укрінформ
Продовження Канадою бомбардувань позицій терористів ІДІЛ засвідчить її готовність захищати права людини і припинити геноцид.

Таку думку під час дебатів у парламенті висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан.

«ІДІЛ – це терористична організація, що чинить геноцид, переслідує етнічні та релігійні меншини, кидає людей нетрадиційної сексуальної орієнтації з висотних будинків та відштовхує усіх, хто не поділяє її викривленої ідеології. Якщо ліберали дійсно вірять у концепцію «відповідальності за захист» ООН, ми маємо намагатися припинити цей геноцид, що неможливо зробити відкликавши наші літаки», - сказав Безан.

Він додав, що Канада брала участь у основних військових конфліктах ХХ та ХХІ ст., намагаючись зупинити агресора та зменшити кількість жертв. «Співчуття завжди було частиною канадської відповіді, так само, як і військові зусилля. У обох світових війнах, а також конфліктах у Афганістані та Кореї ми брали участь, аби зупинити кровопролиття. Ми завжди вступали у сутичку, аби зупинити тих, хто гнобить свій народ. Це саме те, що ми зараз робимо з ІДІЛ», - зазначив депутат.

Нагадаємо, що припинення участі у бомбардуваннях ІДІЛ було однією із передвиборних обіцянок чинного прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Два тижні тому він оголосив, що канадські бойові літаки будуть виведені із Іраку до 22 лютого, але пообіцяв утричі збільшити кількість військових інструкторів, які навчатимуть місцеві сили та виділити на гуманітарну та іншу допомогу регіону до 1,6 млрд дол. протягом трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-