У Польщі побільшало противників прийому біженців

У Польщі побільшало противників прийому біженців

Укрінформ
Більшість поляків (57%) переконані, що країна не повинна приймати біженців з країн, охоплених конфліктом. У порівнянні з січнем, ця кількість зросла на 4%.

Про це йдеться в останньому опитуванні Центру досліджень громадської думки (СBOS), проведеному на початку лютого, повідомляє РАР.

“Згідно з дослідженням, небажання, насамперед, стосується біженців з Близького Сходу й Африки”, - інформують автори дослідження.

У порівнянні з травнем минулого року, позитивне ставлення до прийому біженців в польському суспільстві знизилося майже удвічі – з 72% до 39%.

Найбільше противників біженців є серед молодих осіб (до 44 років), осіб з правими політичними поглядами, та людей з невисоким рівнем доходу.

В лютому біженців з Близького Сходу і Африки охоче бачили б у Польщі 26% громадян країни, а проти цього виступають 67% поляків.

Водночас, поляки охоче приймали б українців, які в результаті конфлікту на Донбасі просили би притулку в Польщі. Зокрема, 59% поляків вважають, що Польща повинна прийняти переселенців з України. Проти цього виступають 34% респондентів.   

Фото: AFP / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-