Brexit: Британію сьогодні умовлятимуть залишитися

Brexit: Британію сьогодні умовлятимуть залишитися

Укрінформ
На саміті Європейського Союзу лідери спробують дійти компромісу щодо задоволення занепокоєнь та умов Лондона відносно свого перебування у Співтоваристві. Туск не упевнений у позитивному результаті.

Це питання буде одним із ключових у порядку денному саміту ЄС, який 18-19 лютого відбудеться у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми зберемося на Європейську раду у критичний момент для єдності Євросоюзу, а також для майбутніх відносин Об’єднаного Королівства в Європі», - заявив президент Європейської ради Дональд Туск.

При цьому він наголосив, що за результатами останніх консультацій немає гарантії, що домовленості будуть досягнуті.

«Це було б поразкою для обох: і Великої Британії, і Європейського Союзу, але геополітичною перемогою для тих, хто прагне розділити нас», - підкреслив Туск.

За його словами, головною метою саміту, що відбудеться після напружених переговорів, є укладання незворотної юридично зобов'язуючої угоди, яка зніме занепокоєння Лондона, водночас задовольнивши усіх.

Також у порядку денному саміту – вирішення кризи біженців, обговорення ситуації у Сирії та Іраку.

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році у Великій Британії пройде референдум щодо залишення країни у складі Європейського Союзу. Це є політичним зобов’язанням лідера правлячої Консервативної партії Девіда Кемерона, що відображає прагнення значної кількості британців.

Велика Британія занепокоєна та висуває свої умови залишитися у складі ЄС за чотирма блоками проблем: економічне урядування; конкурентність; суверенітет національного уряду; соціальний захист та вільне пересування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-