WikiLeaks опублікував звіт ЄС про боротьбу з напливом мігрантів

WikiLeaks опублікував звіт ЄС про боротьбу з напливом мігрантів

Укрінформ
Міжнародна некомерційна організація WikiLeaks оприлюднила документ, що ймовірно є секретним звітом Євросоюзу про перші шість місяців військової операції «Софія» у боротьбі з потоком мігрантів в Середземному морі і Лівії.

Відповідний звіт опубліковано на сайті WikiLeaks.

Доповідь датована 29 січня 2016 року і підписана командувачем операції - італійським контр-адміралом Енріко Кредендіно. У ній наводяться дані щодо кількості біженців і пропонується стратегія майбутніх операцій.

Зокрема, мова йде про закінчення фази 2А (операція в міжнародних водах) і перехід до фази 2В (операція в лівійських територіальних водах), що викликано нестабільною ситуацією в Лівії.

Кредендіно закликав ЄС до формування «надійного уряду в Лівії», щоб ЄС отримав дозвіл діяти в її територіальних водах країни і проводити військові операції на суші.

Крім того, з документа випливає, що в даний момент в Лівії перебуває до п’яти тисяч бойовиків «Ісламської держави», які контролюють кілька районів на узбережжі.

Нагадаємо: минулого року в ЄС вибухнула криза через притік біженців. Найбільше мігрантів прибуває з Сирії, де з 2011 року йде громадянська війна. З тих пір більше 507 тис. сирійців звернулися з проханням про надання притулку в європейських країнах.

За прогнозом ООН, в 2016 році міграційна хвиля в ЄС може збільшитися вдвічі, а за даними самого Євросоюзу – втричі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-