Європейці підтримують створення єдиної армії ЄС – опитування

Європейці підтримують створення єдиної армії ЄС – опитування

Укрінформ
Громадяни країн Євросоюзу переважно підтримують створення єдиної європейської армії.

Це засвідчили проміжні результати онлайн-опитування, яке проводить Європейська служба зовнішньої діяльності у процесі підготовки Глобальної стратегії зовнішньої і безпекової політики ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Серед двох вагомих питань, що порушили учасники опитування, йдеться про сильну і незалежну оборонну політику ЄС, включаючи Європейську армію, а також необхідність збереження єдності ЄС перед глобальними викликами», - заявили у зовнішньополітичній службі Євросоюзу.

Відповідаючи на загальне запитання, що має робити ЄС, щоб забезпечити безпеку своїх громадян, європейці також торкалися проблем кризи біженців, відступу від демократичних принципів деяких країн-членів, змін клімату.

«У відповідях також наголошувалося на необхідності захисту основоположних цінностей ЄС як вагомої складової у забезпеченні безпеки громадян», - йдеться у результатах дослідження.

Окрім цього, відзначалися внутрішні чинники, пов’язані з освітою та інтеграцією мігрантів до європейського суспільства. Ішлося також про енергетичну безпеку та охорону зовнішніх кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-