Автопробіг = демонстрація: Держдума РФ не бачить різниці

Автопробіг = демонстрація: Держдума РФ не бачить різниці

Укрінформ
Держдума РФ прийняла у першому читанні урядовий проект закону, який прирівнює автопробіг до демонстрації, а наметове містечко - до пікетування.

Про це повідомляє ТАСС.

"Поправки пропонується внести до Закону "Про збори, мітинги, демонстрації, ходи та пікетування". Ними планується законодавчо регламентувати нові форми масових протестних акцій, зокрема, віднести автопробіг до таких заходів, як демонстрація, а встановлення наметового містечка - до пікетування", - йдеться у повідомленні

Мотивуючи необхідність прийняття законопроекту, автори наводять статистику МВС, згідно з якою в 2014 році у Башкирії, Бєлгородській, Московській, Ростовській, Челябінській областях, а також у ряді інших регіонів пройшли протестні акції із встановленням наметових містечок у громадських місцях.

А у 27 суб'єктах РФ відбулися 126 заходів, в яких взяли участь 4 тис. осіб з використанням 1,5 тис. транспортних засобів. "За певних умов подібні акції можуть перерости в стихійні виступи, групові та масові порушення громадського порядку", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-