Протестувальниками керують з-за кордону - екс-спікер парламенту Молдови

Протестувальниками керують з-за кордону - екс-спікер парламенту Молдови

Укрінформ
Лідер Демократичної партії Молдови, колишній голова парламенту Маріан Лупу вважає, що дії протестувальників у Кишиневі координуються зовнішніми силами.

Таку думку він висловив за підсумками зустрічі із співдоповідачем Європарламенту по Молдові Пятрасом Ауштрявичусом, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"У Брюсселі  добре відомо про геополітичну боротьбу, що відбувається у Молдові. В ЄС розуміють і те, що ці дії добре скоординовані ззовні, що абсолютно очевидно, виходячи з дій протестувальників, які прагнуть завадити виборам президента Молдови (вибори глави держави заплановано на березень цього року. - Ред.)", - заявив Лупу.

На його думку, дострокові парламентські вибори, на яких наполягає опозиція, можуть призвести до денонсації Угоди про асоціацію з ЄС і зміни геополітичного вектору країни.

Ауштрявичус, у свою чергу, заявив, що Європарламент і надалі надаватиме підтримку євроінтеграційним спрямуванням Молдови, але за умови прискорення реформ і підвищення ефективності боротьби з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-