У Берліні затримали підозрюваних у підготовці терактів

У Берліні затримали підозрюваних у підготовці терактів

Укрінформ
Німецька поліція провела серію рейдів у зв'язку з інформацією про підготовку теракту на Александерплац у центрі Берліна, в ході яких були затримані підозрювані в підготовці терактів.

Про це повідомляє Bild.

«В Берліні в рейді було задіяно 450 поліцейських. Обшуки почалися о шостій ранку. В операції брали участь сапери, оскільки правоохоронні органи мали у своєму розпорядженні дані про те, що у підозрюваних є вибухові речовини. За даними поліції, теракт готували чотири члени «Ісламської держави». Двоє з них останнім часом працювали в районі Александерплац», - зазначається в публікації.

У поліції уточнили, що один з головних підозрюваних — 35-річний виходець з Алжиру, який навчався в таборі підготовки в Сирії і, ймовірно, керував терористичним осередком. Останні три тижні він мешкав у таборі попереднього розміщення для біженців. Разом з ним поліція затримала його дружину та двох маленьких дітей.

Знайомий підозрюваного з табору біженців розповів Bild: «Чоловік нічим не примітний. Вчора ввечері він грав із одним із співробітників в настільний теніс, із задоволенням опікувався дітьми. Але іноді він поводився дещо дивно... Він попросив Коран і спитав, як до нього ставляться у Німеччині. Потім він запитав, чи є тут ІД. Коли він зрозумів, що я шиїт, він перестав зі мною розмовляти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-