Іран уклав перший контракт на експорт нафти до Європи

Іран уклав перший контракт на експорт нафти до Європи

Укрінформ
Національна іранська нафтова компанія NIOC підписала перший контракт на постачання нафти з однією з країн Середземномор'я.

Про це інформує іранське агентство Mehr http://en.mehrnews.com/news/114117/Iran-seals-first-post-JCPOA-oil-deal-with-Europe

"Незважаючи на те, що раніше NIOC і французька Total підписали меморандум про взаєморозуміння на придбання сирої нафти з Ірану, Франція не стала першим клієнтом Ірану після скасування санкцій", - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра нафтової промисловості Ірану Рокноддін Джаваді відмовився назвати країну, з якою був укладений перший контракт. Проте, як очікується, перший європейський танкер прибуде до іранських нафтових терміналів наприкінці лютого цього року.

Джаваді, посилаючись на план з експорту на наступний рік в 2,3 млн барелів сирої нафти, зазначив, що "збільшення видобутку і експорту нафти на 500 тис. барелів незабаром стане цілком реальним".

Таким чином, даний контракт з європейською компанією став першим після 4-річної перерви у продажах іранської нафти на європейський ринок.

Крім цього, як повідомляє агентство, наразі Іран веде переговори з такими європейськими країнами як Іспанія, Італія, Німеччина, Франція, Чехія, Греція і Велика Британія.

За останні кілька тижнів Іран підписав ряд контрактів і меморандумів про взаєморозуміння з низкою європейських нафтових компаній, в тому числі з італійськими Saipem і Naples, російським "Лукойлом" і деякими азіатськими компаніями.

Нагадаємо, раніше французька компанія Total домовилася з Іраном про розробку родовищ нафти та газу, а також про закупівлю нафти і конденсату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-