В австралійських школах третій день шукають бомби

В австралійських школах третій день шукають бомби

Укрінформ
Школи Австралії продовжують отримувати повідомлення про замінування, і поліція змушена проводити евакуацію дітей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на інформацію поліції.

Сьогодні до числа міст, школи яких отримали дзвінки з погрозами вибуху, приєдналася столиця Австралії Канберра.

Поліція центрального району міста Актон розповсюдила інформацію, що кілька шкіл отримали дзвінки із погрозами вибухів. Діти були евакуйовані. Їх безпеці ніщо не загрожує.

Крім того, поліція провела евакуацію людей зі шкіл штатів Вікторія, Нью Саус Велс, Квінсленда.

Справою погроз школам у різних куточках Австралії зайнявся підрозділ по боротьбі з кібертероризмом, оскільки у поліції припускають, що погрози надходили з-за кордону.

Департамент освіти повідомив, що поліцейські відвідували кожну школу, яка отримала погрози, однак не виявили жодних небезпечних предметів.

Операції по евакуації шкіл поліція Австралії проводить з п’ятниці. В понеділок поліція Сіднея провела екстрену евакуацію учнів з дев'яти шкіл в ряді центральних і південних районів. У п'ятницю аналогічну евакуацію довелося провести в навчальних закладах Мельбурна.

 «Такі загрози є серйозним кримінальним злочином, і ми зробимо все можливе для того, щоб розшукати людину або людей, на яких лежить відповідальність за ці діяння», - підкреслила офіційний представник поліції.

Нагадаємо, австралійський Центр кібербезпеки (Australian Centre for Cyber Security (ACCS) попередив, що Австралія належним чином не підготовлена до кібервійни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-