Екс-главу МВФ звинувачують у шахрайстві

Екс-главу МВФ звинувачують у шахрайстві

Укрінформ
Колишній директор-розпорядник МВФ і міністр економіки Іспанії Родріго Рато постане перед судом за звинуваченням у шахрайстві з кредитними картами.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Вищий суд Іспанії у понеділок заявив, що відкриває справу проти Рато і ще кількох десятків осіб, які використовували кредитні картки банку Bankia для оплати власних витрат. Всі вони входили до ради директорів або керівництва банку", - йдеться в повідомленні.

Обвинувачення вимагає для Рато 4,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо: Рато очолював банківську групу до 2012 року. Після того, як він залишив свою посаду, Bankia зіткнулася з серйозними фінансовими проблемами і попросила допомоги в уряду. Тоді з'ясувалося, що у банку були проблеми зі звітністю, у результаті він був частково націоналізований. Допомогу банківській системі Іспанії довелося надавати з фондів ЄС, що стало одним з витків кризи в єврозоні, а сама Іспанія опинилася на межі банківської кризи.

Суд почав розслідування розміщення акцій банку на біржі в середині 2011 року, що також проходило за участю Рато. Багато іспанців, які купили папери банку, понесли серйозні втрати.

Рато є одним з лідерів Народної партії Іспанії. Екс-чиновник заперечує всі звинувачення.

Фото: thestar.com.my

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-