У Женеві не радять вірити Асаду й Росії

У Женеві не радять вірити Асаду й Росії

Укрінформ
Намірам сирійського лідера Башара Асада і його союзника Росії у контексті майбутніх переговорів у Женеві не можна вірити.

Про це заявив координатор Високого комітету з переговорів у Женеві (HNC) щодо мирного врегулювання сирійського конфлікту, колишній прем'єр-міністр Сирії Ріяд Хіджаб у своєму інтерв'ю телеканалу CNN.

"Асад не хоче політичного врегулювання. Він вірить тільки у військове вирішення конфлікту. Башар Асад ніколи не був прихильником політичного процесу. Аналогічної позиції дотримується і Росія", - сказав він. 

Хіджаб також повідомив про те, що на ім'я Генсека ООН він направив послання, в якому «озвучено позитивне ставлення до мирних переговорів у Женеві». У ньому висловлюється занепокоєння у зв'язку з реалізацією пунктів 12 і 13 резолюцій Радбезу ООН № 2254, що вимагають припинення нападів на цивільні об'єкти, а також забезпечення доставки гуманітарної допомоги мирному населенню.

У згаданому листі одними з умов для початку переговорів названо зняття блокади сирійських міст, доставку гуманітарної допомоги у регіони країни, які потерпають від воєнних дій, звільнення ув'язнених, насамперед жінок. Ці питання мають бути відкритими для переговорів, наголосив координатор Високого комітету з переговорів у Женеві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-