Вальс не переконав таксистів - страйк у Парижі триває

Вальс не переконав таксистів - страйк у Парижі триває

Укрінформ
Паризькі таксисти скептично поставилися до результатів переговорів прем'єра Франції Мануеля Вальса та представників їхніх профспілок, що відбулися напередодні увечері, та продовжили четвертий день акції протесту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Франції.

Зранку близько сотні таксистів блокували під'їзні шляхи до столичного аеропорту Орлі та кільцеву дорогу біля станції метро «Порт Майо». Акція протесту була продовжена після обіду. Зокрема, сьогодні на вулиці вийшло менше страйкарів, ніж це було у попередні дні. Паризьких таксистів підтримали колеги з Тулузи та Марселю, які також почали блокувати міські вулиці.

Напередодні увечері французький прем'єр Мануель Вальс під час переговорів пообіцяв посилити контроль приватних перевізників (VTC). Зокрема, йшлося про запровадження контрольних щотижневих перевірок конкурентів таксистів. Проте питання щодо виділення дотацій найбільш уразливим власникам таксі, як того вимагали страйкарі, залишилося відкритим.  

У переговорах, крім голови уряду, також взяли участь міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, держсекретар з питань транспорту Ален Відал та кілька депутатів. Представники трьох профспілок FO, CFDT та CDCTP, а також асоціації «Таксі Франції» пообіцяли припинити блокування основних транспортних артерій Парижа.

Нагадаємо, що у Парижі четвертий день поспіль триває страйк таксистів, яких підтримали профспілки ВКТ, FO і SUD Taxi. З вівторка більше тисячі таксі блокували в'їзди в Париж та два столичні аеропорти. У перший день страйку сталися сутички між таксистами та приватними перевізниками. Тоді поліція арештувала 24 особи.

У середу суд Парижа ухвалив рішення, згідно з яким всесвітньовідома компанія Uber, що пропонує сервіс замовлення авто через спеціальну програму-додаток до смартфонів, має сплатити 1,2 млн євро таксистам за створення умов недобросовісної конкуренції. Як виявилося, представники французької філії надавали преференції замовлень саме приватникам, а не таксистам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-