Сирійська опозиція зірвала мирні переговори у Женеві

Сирійська опозиція зірвала мирні переговори у Женеві

Укрінформ
Сирійська опозиція заявила, що не братиме участі у мирних переговорах із владою Сирії, які, як очікувалося, мали розпочатися у п'ятницю в Женеві.

Про це повідомляє Reuters.

"Відмова опозиції від участі у мирних переговорах означає зрив першої за два роки спроби мирного врегулювання, спрямованого на припинення конфлікту, що триває в Сирії вже п'ять років", - йдеться у повідомленні.

Свою відмову представники опозиції обгрунтували тим, що не отримали переконливих відповідей на свої вимоги щодо кроків доброї волі, у тому числі щодо припинення повітряних ударів і блокад.

Інший представник опозиції заявив, що делегація може з'явитися на переговорах у Женеві за день або два, якщо їхні вимоги будуть задоволені, проте шанси на це дуже мізерні.

Нагадаємо, раніше речник Держдепартаменту США Марк Тонер заявив, що участь сирійських опозиційних лідерів у переговорах щодо політичного врегулювання ситуації в Сирії, запланованих на п'ятницю в Женеві, є історичним шансом, який потрібно використати, а не виставляти односторонні умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-