Протестувальники в Молдові сьогодні вирішать, якими будуть їхні подальші дії

Протестувальники в Молдові сьогодні вирішать, якими будуть їхні подальші дії

Укрінформ
Рішення про подальші дії протестуючих після закінчення терміну ультиматуму у четвер, висунутого владі з вимогою відставки уряду і оголошення дострокових парламентських виборів, буде прийнято на Громадянському форумі опозиційних сил, який відбудеться у п'ятницю, 29 січня, в Кишиневі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Громадянський форум опозиції, який пройде в п'ятницю, повинен прийняти рішення про подальші дії протестувальників", - заявив в четвер увечері на площі великих національних зборів у Кишиневі прес-конференції Ренато Усатий.

Аналогічну думку висловили Ігор Додон і Андрій Настазе. Організатори протестного руху запросили для участі у форумі парламентську і позапарламентську опозицію.

Відомо також, що організатори протестів відкинули запрошення спікера парламенту Молдови Андріана Канду на зустріч у державній резиденції для обговорення вимог маніфестантів. Опозиція, зі свого боку, запросила спікера для участі в Громадянському форумі.

Нагадаємо: під час багатотисячного антиурядового мітингу, що відбувся минулої неділі в Кишиневі, протестувальники висунули владі ультиматум - до 17.00 четверга дати відповідь за основним вимогам: відставки уряду і оголошення дострокових парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-