У Молдові вже здають назад, аби не прокинутися з

У Молдові вже здають назад, аби не прокинутися з "майданом"

Укрінформ
Представники Партії соціалістів і проросійської "Нашої партії" вже не наполягають на денонсації Угоди про асоціацію з Євросоюзом, а пропонують провести референдум щодо геополітичного вектора країни.

Таку думку вони висловили в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

"Я в жодному разі не виступаю за відмову від Угоди про асоціацію, щоб не прокинутися завтра з "майданом у Кишиневі". Ми зобов'язані об'єктивно інформувати громадян про те, що таке сьогодні Європейський союз і що таке союз Євразійський. Ми не повинні запрошувати громадян в Євразійський союз тільки тому, що у Усатого є компанії в Москві. І, навпаки, якщо у пана Додона є компанії в Швейцарії, це ніяк не означає, що всі повинні йти за ним", - наголосив лідер "Нашої партії" Ренато Усатий.

Він запропонував у зв'язку з цим провести референдум, в рамках якого запитати у громадян, куди вони хочуть "іти" - в Євразійський союз чи в Європейський.

Лідер Громадянської платформи "Гідність і правда" Андрій Нестасе зі свого боку взагалі запропонував на рік-півтора відмовитися від геополітичних векторів і зайнятися декриміналізацією державних структур, "а вже потім говорити про геополітичний вибір громадян".

Раніше керівник Партії соціалістів Ігор Додон твердо наполягав на денонсації Угоди про асоціацію з Євросоюзом, закликаючи приєднатися до путінського Євразійського союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-