США закликали сирійську опозицію поїхати на переговори в Женеві

США закликали сирійську опозицію поїхати на переговори в Женеві

Укрінформ
Участь сирійських опозиційних лідерів у переговорах щодо політичного врегулювання ситуації в Сирії, запланованих на п'ятницю в Женеві, є історичним шансом, який потрібно використати, а не виставляти односторонні умови.

Про це зазначив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Опозиційні (сирійські – ред.) фракції мають історичний шанс поїхати в Женеву та запропонувати серйозні практичні шляхи реалізації угоди щодо припинення вогню, гуманітарний доступ, а також інші заходи для зміцнення довіри, й вони мають зробити це без попередніх умов", - зазначив Тонер у відповідь на реакцію сирійської опозиції після отримання ними запрошення для участі в переговорах під егідою ООН.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні спеціальний посланник ООН Стаффан де Містура офіційно запросив, у тому числі, представників сирійської опозиції взяти участь у зустрічі 29 січня в Женеві.

У відповідь опозиціонери заявили, що приєднаються до переговорів тільки якщо вони зосереджуватимуться на попередніх міжнародних рішеннях, у тому числі РБ ООН щодо звернення програми хімічної зброї в Сирії, а також припинення облоги міст та доступу гуманітарної допомоги. Опозиційні лідери заявили, що відклали своє рішення щодо участі в женевських переговорах до четверга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-