Сироїд розповіла про наступне засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща

Сироїд розповіла про наступне засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща

Укрінформ
Наступне засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща відбудеться у Києві орієнтовно в березні-квітні.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в РП під час форуму "Європа-Україна" у Лодзі повідомила заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд.

“Упродовж наступного місяця – півтора ми підготуємо порядок денний засідання асамблеї і після цього зможемо планувати засідання Міжпарламентської асамблеї, можливо, упродовж березня-квітня”,- зазначила Сироїд.

За її словами, для підготовки засідання асамблеї до Києва незабаром приїде її співголова з польського боку, віце-маршалок Сейму, голова фракції правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) у Сеймі Ришард Терлецький.

“З паном Терлецьким ми обговорювали як працюватимемо в міжпарламентській асамблеї, зокрема щодо чутливих історичних питань, і яким чином врегульовуватимемо ці проблеми”,- констатувала Сироїд.

Заступник голови ВРУ поінформувала, що під час кількаденного візиту до Польщі вона, крім зустрічі з Терлецьким, зустрічалася також з маршалком нижньої палати парламенту Мареком Кухцінським.

Вона провела також зустрічі з главою МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським і представниками канцелярії президента Польщі Анджея Дуди.

“Під час цих зустрічей ми найбільше обговорювали зміни до Конституції. Я висловлювала ті застереження, які добре відомі в Україні, і пробувала переконати співрозмовників в тому, що зміни до Конституції не розв’яжуть конфлікту, який сьогодні переживає Україна і Європа. Для того, щоб зупинити війну і запобігти її продовженню потрібні інші рішення”,- висловила думку заступник голови ВРУ.

Як представник партії “Самопоміч” Сироїд зустрілася з лідерами фракцій PiS, а також опозиційних партії “Громадянська платформа” (РО) та Nowoczesna (Cучасна – ред.)

“Зустрічі в парламенті відбувалися з метою обміну досвідом і для того, щоб зрозуміти їхнє позиціонування на сьогоднішній день, оскільки польський парламент зараз має зовсім іншу конструкцію”,- зауважила Сироїд.

Заступник голови ВРУ повідомила, що з боку представників польських партій під час розмов прозвучали цікаві ініціативи. Зокрема, вона назвала ініціативу PiS організувати виставку в українському парламенті, яка б показувала спільні дії українців і поляків в історичній перспективі – про події, коли вояки УНР спільно з поляками захищали Варшаву від наступу більшовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-