Сироїд: Україна вже не повернеться до багатовекторності

Сироїд: Україна вже не повернеться до багатовекторності

Укрінформ
Україна упродовж останніх двох років зробила свій цивілізаційний вибір у бік Європи і про повернення до політики багатовекторності не може бути й мови.

Про це під час форуму “Європа-Україна” у Лодзі в неділю заявила заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Для українських людей вибір є остаточним і зрозумілим, і він утверджений за останні два роки війною і Революцією Гідності. Якщо до війни багато людей говорили, що між українцями і росіянами є невелика різниця, то зараз очевидно, що це не так, для українців важливими є європейські цінності. Я не думаю, що політика багатовекторності вже будь-коли нормально сприйматиметься в Україні”, - зазначила Сироїд.

Вона наголосила, що вибір між західною системою цінностей і східним деспотизмом визначає напрям руху України, який вказали не політики, а прості люди своєю активною позицією.

Сироїд підкреслила, що не слід поспішати з внесенням змін до Конституції у контексті передбачення особливого статусу для Донбасу.

Вона також наголосила на необхідності надання міжнародної підтримки Україні у військовому плані, аби країна могла посилити свою безпеку у світлі агресивних дій з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-