Канада хоче долучитися до переговорів щодо Сирії - МЗС

Канада хоче долучитися до переговорів щодо Сирії - МЗС

Укрінформ
Канада вважає за необхідне долучитися до «віденської групи», що намагається знайти політичне вирішення конфлікту у Сирії.

Про це в ефірі телеканалу СВС сказав міністр закордонних справ Канади Стефан Діон.

«Думаю, нам слід бути там. Зважаючи на залученість Канади до регіону: гуманітарна допомога, військова присутність – ми маємо сидіти за кожним столом перемовин», - зазначив Діон.

На його переконання, причиною неучасті Канади може бути недостатній рівень відносин із Іраном та Росією. «Не до кінця зрозуміло, чому ми не є частиною групи. Якщо це трапилося через те, що ми не здатні належним чином вести спілкування із ключовими гравцями, то це треба змінити», - наголосив міністр.

За його словами, Канаду могли не запросити до перемовин через те, що Оттава «більше не спілкується із Іраном та Росією, які сильно залучені до процесу».

Водночас він додав, що перед тим, ніж вживати якісь заходи щодо входження до переговорної групи, «нам треба зрозуміти, як стати оптимальним партнером у коаліції в Іраку».

Зазначимо, що до так званої «віденської групи», яка намагається вирішити конфлікт у Сирії, входять 20 учасників: Ліга арабських держав, Китай, Єгипет, ЄС, Франція, Німеччина, Іран, Ірак, Італія, Йорданія, Ліван, Оман, Катар, Росія, Саудівська Аравія, Туреччина, ОАЕ, Великобританія, ООН та США. Незважаючи на те, що Австралія є активним учасником міжнародної коаліції по боротьбі із ІДІЛ, проти участі її та Японії категорично виступила Росія. Канада теж не запрошена до перемовин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-