Уряд Сальвадору радить ще два роки утриматися від вагітності через небезпечний вірус

Уряд Сальвадору радить ще два роки утриматися від вагітності через небезпечний вірус

Укрінформ
Влада Сальвадору закликає мешканок цієї центральноамериканської країни утриматися від вагітності до 2018 року, аби уникнути передачі дитині небезпечного захворювання, яке поширюють москіти.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Сальвадору Едуардо Еспіноза, інформує Reuters.

«Ми б хотіли порадити усім жінкам дітородного віку, аби вони вжили заходів для планування сім’ї та не вагітніли цього і наступного року», - сказав Еспіноза.

За його словами, уряд ухвалив рішення видати таку рекомендацію через 5397 випадків захворювання на вірус Зіка, що виявили у Сальвадорі протягом минулого року та перших днів цього.

Подібну пораду з приводу утримання від вагітності протягом восьми місяців винесла своїм громадянам і Колумбія.

Reuters пояснює, що Зіка спричиняє захворювання на мікроцефалію у дітей в утробі матері. Небезпечний вірус поширюють москіти. «Хоча дослідження досі тривають, вагомі докази вказують на зв'язок інфекції Зіка та зростання кількості захворювань на мікроцефалію – неврологічний розлад, що призводить до народження дітей із меншим черепом та мозком», - зазначає агентство.

Поки залишається невідомим, чому вірус, який вперше виявили у Африці в 1947 році, та до минулого року не існував у Америці, тепер так швидко поширюється у Бразилії та сусідніх країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-