В Україні розробили перший у світі препарат проти вірусу папіломи людини

В Україні розробили перший у світі препарат проти вірусу папіломи людини

Укрінформ
Українські вчені закінчили клінічні дослідження нової форми препарату Протефлазід®, призначеної для лікування папіломавірусної інфекції , яка є основною причиною дисплазії та раку шийки матки.

Про це повідомили наукові експерти та представники “Науково-виробничої компанії «Екофарм» під час прес-конференції, що відбулася в УНІАН 24 червня – повідомляє ПіК.

Діючу речовину препарату, було виділено з рослин, що ростуть на території України. Протефлазід® не має аналогів у світі і на сьогодні є єдиним лікарським засобом, здатним впливати безпосередньо на вірус папіломи людини. За словами завідуючої лабораторії експериментальної хіміотерапії Інституту епідеміології та інфекційних хвороб НАН України Світлани Рибалко, Протефлазід®, на відміну від інших противірусних препаратів, діє безпосередньо на папіломавірус, що зумовлює високу ефективність лікування. Також препарат нормалізує роботу імунної системи, що полегшує боротьбу з інфекцією.

Спеціально для лікування дисплазії шийки матки було створено лікувальний комплекс у складі двох лікарських форм Протефлазіду (краплі та свічки). Клінічні дослідження довели, що ефективність лікування лікарськими засобами на основі діючої речовини Протефлазід цього захворювання складає майже 100%. При цьому препарат показав низький рівень токсичності, що дозволяє застосовувати його навіть під час вагітності та годування груддю. Загалом у дослідженнях ефективності лікарського засобу на основі діючої речовини Протефлазід, щодо впливу на різноманітні вірусні інфекції взяло участь більше 11 000 пацієнтів, у тому числі – 1 250 жінок (на різних стадіях вагітності) та більше 3 500 дітей.

Як заявив під час прес-конференції голова наглядової ради ТОВ «НВК «Екофарм» Анатолій Новик, на даний час нова лікарська форма Протефлазід (супозиторії) перебуває на етапі реєстрації, і очікувати на її появу у аптеках можна вже у цьому році. Вартість лікування легкої форми дисплазії шийки матки буде доступна для всіх верств населення України. Крім того, препарат дозволить зменшити кількість рецидивів у жінок з раком шийки матки, що були прооперовані. «Виліковування раку не означає виліковування від інфекції, яка призвела до онкології. Сьогодні в Україні пролікованих жінок з раком шийки матки – понад 60 тисяч. Вірогідність виникнення рецидиву, метастазування досить висока. Тому що, перебуваючи в людському організмі, вірусна інфекція впливає на створення умов для рецидиву», - пояснив Анатолій Новик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-