Європа має адекватно відповісти терористам - Вальс

Європа має адекватно відповісти терористам - Вальс

Укрінформ
Нова спільна політика у галузі безпеки має стати частиною змін Європейського Союзу.

Про це заявив у четвер прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс під час виступу на сесійній панелі «Майбутнє Європи» Всесвітнього економічного форуму у Швейцарії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Євросоюз перебуває перед загрозою тероризму та кризи біженців і потребує адекватної відповіді цим викликам. Безпека повинна стати частиною змін Європи», - підкреслив  Вальс.

За його словами, у контексті глобальної війни з тероризмом європейці потребують обміну інформацією, розвідувальними даними, запровадження ефективної програми та технології контрзаходів для боротьби із терористами, використання усіх наявних ресурсів. «Ми потребуємо руху вперед, якщо не зможемо чинити опір терору, Європа точно опиниться в аутсайдерах. Ми також потребуємо спільної політики для подолання кризи біженців», - сказав Вальс.

Він назвав помилковою інформаційну кампанію формування громадської думки щодо врегулювання кризи біженців, а також визнав помилки у політиці безпеки Євросоюзу. «Ми забули про проблеми (зовнішніх) кордонів, ми забули історичні проблеми», - зауважив французький прем'єр.

Вальс також відзначив, що після терактів 13 листопада  у Парижі, Франція відчула консолідовану підтримку Європи, але цього замало, щоб подолати виклики. «Чинні проблеми Середземномор‘я довели серйозність кризи, яка стосується не лише європейських країн регіону, Греції, Італії, Франції інших, а й усіх країн ЄС», - сказав він, додавши, що для протистояння загрозам потрібен детальний моніторинг, ефективна розвідка, глибокий аналіз, активна дипломатія, розроблений військовий план.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-