Надзвичайний стан у Франції можуть продовжити ще на 3 місяці

Надзвичайний стан у Франції можуть продовжити ще на 3 місяці

Укрінформ
Надзвичайний стан, уведений у Франції після серії терактів у Парижі 13 лютого на термін до 26 лютого, може бути продовжений ще на три місяці.

Про це заявив журналістам президент Франції Франсуа Олланд після зустрічі із головами двох палат французького парламенту в Єлисейському палаці (адміністрація президента), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Дуже ймовірно, що надзвичайний стан у Франції буде продовжено після 26 лютого», - підкреслив Олланд.

Голова Національних зборів Франції Клод Бартолон у свою чергу зауважив, що парламент у цьому зв'язку матиме можливість зустрітися, обговорити й ухвалити рішення. Голова Сенату Жерар Лерше також зазначив, що відповідний законопроект буде ухвалено після коригування тексту та з поправками Ради міністрів Франції.

Очікується, що парламент має ухвалити рішення про збільшення терміну надзвичайного стану в країні із 3 до 6 місяців. Своє рішення він має винести до 20 лютого, перед початком зимових канікул.

Нагадаємо,  після терактів у Парижі президент Франції запровадив надзвичайний стан в країні, який через 12 діб було продовжено до 26 лютого. Парламент також ухвалив ряд поправок, доповнень до законів та новий закон щодо боротьби з тероризмом, які значно розширили повноваження сил безпеки. Жорсткість уведених заходів викликала гостру критику з боку неурядових правозахисних організацій Ради Європи та ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-