У Польщі пояснили слова Шидло про “майже мільйон біженців” з України

У Польщі пояснили слова Шидло про “майже мільйон біженців” з України

Укрінформ
Глава польського уряду Беата Шидло під час виступу в Європарламенті мала на увазі велику кількість українців, які приїжджають до Польщі впродовж двох останніх років, хоча вони формально і не є біженцями.

Про це заявив у середу речник польського уряду Рафал Бохенек, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Пані прем’єр хотіла показати, що кількість українців, які в останні роки приїжджають до нашої країни, є дуже великою. З формальної точки зору вони й справді не мають статусу біженців, але цей майже мільйон осіб прибув до Польщі”, - заявив Бохенек.

За його словами, кількість українців, які останнім часом приїжджають до Польщі, різко зросла впродовж двох останніх років, і це зростання можна пояснити бойовими діями на сході Україні.

Водночас, речник уряду РП зауважив, що процедура отримання статусу біженця в Польщі є дуже складною, українці це розуміють, а тому просять про візи або документи на право перебування на території РП.

Нагадаємо: глава польського уряду Беата Шидло під час дискусії в Європарламенті у вівторок сказала, що Польща прийняла в себе “близько мільйона біженців” з України.

Раніше посол України в Польщі Андрій Дещиця в середу в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомив, що в РП немає біженців з України, а є українські трудові мігранти, які офіційно перебувають у Польщі, мають хорошу репутацію, працюють на зростання польської економіки і не отримують жодної соціальної допомоги від польської влади.

За даними Управління з питань іноземців Польщі, в 2015 році лише двоє громадян України отримали статус біженця. Натомість польські консульські установи в Україні торік видали громадянам України загалом майже 930 тис. віз, що майже на 100 тис. більше, ніж в 2014 році (понад 833 тис.). Це найвищий показник з усіх країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-