Туск запевнив Дуду, що ЄС Польщі не ворог

Туск запевнив Дуду, що ЄС Польщі не ворог

Укрінформ
Інституції Євросоюзу мають добрі наміри допомогти Польщі урегулювати ситуацію щодо дотримання верховенства права.

На цьому наголосив президент Європейської ради Дональд Туск на спільній прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Польща не має ворогів ані на рівні Євросоюзу, ані у Брюсселі. Я не хочу, щоб у моїй країні виникла ситуація, яка викликає критику і потребує вивчення. Я переконаний, що Єврокомісія має добрі наміри прояснити ситуацію. Але тут не йдеться про намір принизити Польщу», - прокоментував Туск початок Єврокомісією процедури з оцінки стану верховенства права у Польщі.

Він висловив сподівання на подальше урегулювання з боку Варшави ситуації щодо проведення у країні конституційної реформи, деякі рішення про що викликали критику, занепокоєння і протести у Польщі та на загальноєвропейському рівні.

Президент Європейської ради відзначив, що президент Польщі поділяє таку позицію.

Як повідомляв Укрінформ, 7 січня польський президент Анджей Дуда підписав закон, який передбачає призначення та звільнення керівників державних ЗМІ Міністерством держмайна Польщі. Також нещодавно провладна більшість прийняла у Сеймі та Сенаті закон, який ускладнює діяльність Конституційного суду. Ці кроки були оцінені як порушення принципів верховенства права та викликали протести польської громадськості та занепокоєння ЄС.

Минулого тижня Єврокомісія розпочала первинну оцінку стану верховенства права у Польщі у контексті проведення конституційної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-