Росія вигадала, як уникнути санкцій ПАРЄ?

Росія вигадала, як уникнути санкцій ПАРЄ?

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи може стати першим міжнародним органом, який зменшить тиск на РФ.

Про це пише "Європейська правда".

"В Російській Федерації готуються святкувати "фіктивну перемогу" – вже ближчим часом, очевидно, з РФ будуть вперше зняті міжнародні санкції, накладені на неї через агресію проти України. Йдеться про дипломатичні обмеження в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка в квітні 2014 року стала одним з перших міжнародних органів, що ввів обмеження щодо Росії", - зазначає видання.

Досягнути такої "перемоги" РФ може через те, що російська делегація просто не з’явиться на засідання.

"Станом на суботу до нас у Страсбург ще не надійшов список російської делегації. А за регламентом його треба надіслати не пізніше ніж за тиждень до початку сесії, якщо це можливо, тобто до понеділка", – розповів "Європравді" співрозмовник у секретаріаті ПАРЄ. Всі без винятку делегації надіслали ці списки.

Санкції ПАРЄ проти Росії не стосуються економіки, проте асамблея стала першим міжнародним органом, членом якого є Росія і який знайшов сили впровадити обмеження проти росіян. І тому позиція цього органу нині має особливу вагу.

Справу у тому, що санкції ПАРЄ юридично накладаються як обмеження на роботу національної (в даному разі – російської) делегації.

А якщо делегації немає, то санкції накласти неможливо.

"Якщо російська сторона не буде запитувати про повноваження, то жодних обмежень, жодних санкцій щодо нас не може бути схвалено", – заявив Олексій Пушков, голову комітету Держдуми у міжнародних справах.

Такий крок Москви дає їй змогу уникнути принизливого для неї обговорення та ще одного міжнародного засудження російських злочинів в Україні.

По суті, на зимовій сесії, де російське питання мало бути основним, тепер дії РФ, імовірно, взагалі не розглядатимуться.

Варто додати, що Росія – якщо вирішить не брати участі у січневій сесії – автоматично залишиться без повноважень до осені 2016 року.

Фото: blognews.am

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-