Фермери та захисники тварин креативно протестують у Берліні

Фермери та захисники тварин креативно протестують у Берліні

Фото
Укрінформ
Німецькі фермери влаштували в Берліні мальовничу акцію протесту – тракторний марш під гаслом «Дістало!», а захисники тварин – багатотисячну костюмовану ходу.

Кореспондент Укрінформу нарахувала 130 тракторів, які проїхали центром міста і заблокували на досить тривалий час рух транспорту на вулиці Вільгельмштрассе перед Міністерством сільського господарства ФРН.

«Ми не хочемо протистояння, ми розуміємо і близько до серця приймаємо ваші проблеми, давайте вирішувати їх у діалозі. А поки повертайтесь у свої господарства», - закликав, вийшовши з будівлі представник відомства, який також пообіцяв, що передасть міністрові вимоги фермерів.

«Ми вимагаємо поваги!», - скандували аграрії, деякі з яких привезли на тракторах своїх дітей. Зрештою протестанти сіли за керма, але пообіцяли повернутися наступного року. Вони також вручили вила в подарунок представникові влади та йогурти перехожим. Потім трактори рушили струнким маршем під свої сигнали до Федеральної канцелярії.

Сільськогосподарські машини, які під час мітингу стояли без своїх водіїв, перекривши рух іншим транспортним засобам на відстань близько 500 метрів, були обвішані гаслами, що закликали до збереження традиційного сільського господарства у Німеччині та відмови від індустріалізації його, до охорони навколишнього середовища, відмови від генномодифікованих продуктів харчування, а також до блокування угоди про вільну торгівлю між ЄС і США (TTIP).

Це вже шоста подібна акція, приурочена знаменитої аграрної виставки «Зелений тиждень», яка саме проходить у німецькій столиці. Минулого року вона зібрала в Берліні 25 тисяч учасників.

Відразу за тракторами вулицю зайняли представники організацій із захисту тварин, які вбралися в костюми корів, свиней та курей та несли транспаранти із закликами до гуманного поводження та екологічного господарювання на селі. Вони скандували “Не допустимо свинства в сільському господарстві!"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-