Президент Молдови пояснив своє рішення щодо прем'єра

Президент Молдови пояснив своє рішення щодо прем'єра

Укрінформ
Рішення президента Молдови Ніколає Тімофті про призначення кандидатом на посаду прем'єр-міністра представника Демократичної партії, чинного міністра інформаційних технологій Павла Філіппа повністю відповідає конституційним нормам країни.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві Тимфоти у зв'язку з новими масовими акціями протесту в Молдові, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Винятково напружена обстановка в суспільстві і масові протести громадян у зв'язку з останніми політичними рішеннями зобов'язують мене прокоментувати політичну обстановку, в якій ми перебуваємо. Я прийняв рішення про призначення пана Павла Філіппа кандидатом на посаду прем'єра з об'єктивних причинним, що не підлягають сумніву з точки зору їх конституційності», - йдеться в заяві.

У документі підкреслюється, що після відмови від мандата кандидата на посаду прем'єра, призначеного президентом раніше, - Іона Педурару, парламентська більшість у кількості 55 депутатів запропонувала главі держави іншу кандидатуру - Філіппа, яку він, згідно з рішенням Конституційного суду, зобов'язаний був прийняти.

Тимофті запевнив протестувальників у центрі молдавської столиці, що він поділяє їх занепокоєність, висловивши надію, що політичний клас візьме до уваги бажання учасників акцій протесту.

Нагадаємо, напередодні президент Ніколає Тимофті призначив кандидатом у прем'єр-міністри представника Демократичної партії, чинного міністра інформаційних технологій Павла Філіпа.

В суботу у Кишиневі пройшли три багатотисячні мітинги, учасники яких висловлювали свою незгоду з рішенням президента, вимагаючи розпустити парламент і оголосити в країні дострокові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-