Аль-Каїда взяла відповідальність за кривавий напад на готель у Буркіна-Фасо

Аль-Каїда взяла відповідальність за кривавий напад на готель у Буркіна-Фасо

Укрінформ
Відповідальність за напад на готель у столиці Буркіна-Фасо Уагадугу взяло на себе угруповання "Аль-Каїда в країнах ісламського Магрибу".

Увечері в п'ятницю в столиці західноафриканської країни стався напад на готель Splendid, в якому живуть співробітники ООН і зупиняються туристи із західних країн.

Як повідомляють очевидці, близько готелю вибухнули два автомобілі, потім група озброєних невідомих у масках атакувала будівлю. Також очевидці повідомляли про перестрілку між охороною готелю і озброєними зловмисниками. У районі події введено комендантську годину.

Не менше двох десятків людей загинули в результаті нападу, повідомляє ТАСС з посиланням на головного лікаря міської лікарні. Як уточнив головний лікар, його клініку раніше надійшло понад півтора десятків чоловік з пораненнями. "У нас було близько 15 осіб з кульовими пораненнями та інші, які постраждали від падіння в результаті паніки", - зазначив він.

Глава МЗС Буркіна-Фасо Альфа Баррі підтвердив, що в результаті нападу є загиблі. Баррі також додав, що громадянство заручників поки не встановлено, проте серед них могли бути європейці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-