З нового року Європи дісталися майже 24 тисячі мігрантів - МОМ

З нового року Європи дісталися майже 24 тисячі мігрантів - МОМ

Укрінформ
За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ) за перші два тижні 2016 року до Європи морем прибули 23 664 мігрантів.

Про це йдеться на сайті організації.

"За перші 14 днів 2016 року морським маршрутом до Європи за день прибуває в середньому понад 1700 мігрантів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за цей же період у спробі перетнути Середземне море загинули 59 мігрантів. У цю статистику не включені 11 осіб, які загинули в ДТП у Туреччині минулого тижня.

За даними МОМ, абсолютна кількість мігрантів прибула до Греції - 23,302 тисячі осіб. Ще 362 біженці прибули до берегів Італії.

Так, римське відділення МОМ повідомляє про 105 врятованих на морі за середу мігрантів. Та ще про близько 450 мігрантів, врятованих протягом останньої рятувальної операції, які ще не були включені до статистики.

Нагадаємо, грецькі острови стали одним із основних пунктів, через які біженці з Близького Сходу і Африки намагаються потрапити до Європи. За даними агентства ООН у справах біженців, з початку минулого року до Європи морем дісталися більше мільйона біженців і мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-