Гендиректор МОМ: 2015-й запам'ятається як рік страждань і трагедій

Гендиректор МОМ: 2015-й запам'ятається як рік страждань і трагедій

Укрінформ
Рік, що минає, став одним з найскладніших у житті мільйонів мігрантів, багато з яких загинули, так і не досягнувши мети.

Про це 18 грудня, в Міжнародний день мігранта, заявив гендиректор Міжнародної організації міграції (МОМ) Вільям Лейсі Свінг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«2015-й запам'ятається як рік людських страждань і трагедій мігрантів», - йдеться в заяві Свінга.

За його словами, за минулі 12 місяців більш як 5 тисяч жінок, чоловіків і дітей пішли з життя у пошуках захисту і кращого життя. «Десятки тисяч були піддані експлуатації і знущанням з боку торговців живим товаром. І мільйони зробили жертвами, перетворивши їх на мішені ксенофобської політики і жахливої риторики», - наголосив генеральний директор МОМ.

Водночас, зазначив він, 2015-й став також роком, коли міжнародне співтовариство визнало величезний внесок мігрантів у стабільний розвиток. Прийнявши План стабільного розвитку до 2030 року, світові лідери зобов'язалися захищати працю робітників-мігрантів, боротися з транскордонною злочинністю у сфері торгівлі людьми і забезпечувати хорошу регульованість потоків мігрантів. У документі йдеться про пошук шляхів боротьби з причинами, що штовхають людей до того, щоб залишити рідні домівки.  

Свінг також наполегливо закликав усі країни підписати і ратифікувати Міжнародну конвенцію з захисту прав робітників-мігрантів і членів їхніх сімей. Досі це зробила лише чверть країн-членів ООН.

Фото: iom.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-