У Німеччині в біженців зніматимуть

У Німеччині в біженців зніматимуть "пальчики"

Укрінформ
Німецький бундестаг ухвалив закон, згідно з яким ті, хто хоче отримати статус біженця, мають спочатку отримати спеціальне посвідчення із детальною персональною інформацією.

Про це повідомляє сайт німецького парламенту.

"Шукачі притулку отримуватимуть у майбутньому захищений від підробки документ із фотографією, що підтверджує прибуття", - йдеться у повідомленні про результати голосування, яке відбулося в четвер.

Документ видаватиметься при першому контакті біженця з німецькою владою. У ньому буде детальна інформація про власника - ім'я, дата, місце народження, громадянство, стать, зріст, колір очей, відомості про медичні огляди і щеплення, освіта, професія і віросповідання, а також - відбитки пальців і фотографія. Крім того, вказано в ньому буде і те, де біженець має проживати.

Всі дані зберігатимуться у спеціально створеній центральній базі даних, доступ до якої матимуть усі "зацікавлені відомства".

Тим, хто вже перебуває в країні, його почнуть видавати з кінця лютого поточного року (закон ще має затвердити бундесрат  - це очікується до кінця січня). За посвідченням біженці зможуть отримувати соціальну допомогу. Заяви від біженців про надання політичного притулку прийматимуть лише за наявності цього документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-