Канада намагається не дискримінувати своїх громадян відносно біженців

Канада намагається не дискримінувати своїх громадян відносно біженців

Укрінформ
Уряд країни буде уважно стежити за тим, аби потреби біженців не переважали над запитами пересічних канадців, які мусять чекати на отримання соціальної допомоги.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час прес-конференції у Оттаві повідомив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум.

«Ми хочемо прийняти цих біженців із відкритим серцем, але у той же час не повинні образити канадців, які й так довго чекають на соціальне житло та іншу допомогу», - сказав Маккалум.

Він наголосив, що не можна ставити біженців «у голову черги» на отримання соціальних привілеїв, але допомогти їм треба.

«Це дуже крихкий баланс», - наголосив міністр.

За його словами, після прибуття біженців у Канаду, для уряду починається новий етап, який «не завжди проходить гладко».

«Наступний етап, який не завжди буде легким та безпроблемним – це організувати цим біженцям гарний прийом у Канаді, допомогти їм знайти житло та отримати необхідні послуги», – зазначив Маккалум.

Наразі біженці, які прибувають до Канади, спершу зупиняються у готелях, втім складнощі із пошуком постійного місця проживання призводять до того, що перебування в готелях затягується до двох тижнів.

«Швидкість відселення у постійне житло залежить від того, наскільки швидко можна створити для цього необхідні умови. Наразі цей процес іде добре, але найближчим часом кількість біженців різко зросте, тож знайти житло стане складніше», - підкреслив Маккалум.

Він додав, що військові бази, які уряд планує використовувати для розселення біженців у крайньому випадку, були підготовлені до розміщення цивільних навіть взимку.

На його переконання, навіть нинішні далекі від ідеальних побутові умови біженців, все ж кращі за їх «плачевне» проживання до прибуття в Канаду.

Нагадаємо: впродовж останніх кількох місяців у Канаді зросло число злочинів на грунті расової чи релігійної ненависті. Зокрема,у листопаді невідомі вчинили підпал мечеті, також восени на кількох жінок у Торонто було скоєно напади, а студенти-мусульмани університету Оттави отримали листи з погрозами. Вже минулого тижня проти групи сирійських біженців у Ванкувері застосували перцевий газ.

Офіційна Оттава зобов’язалася до кінця лютого прийняти у країні 25 тис. біженців із Сирії, втім поки притулок у країні отримали лише близько 10 тис. громадян охопленої війною країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-