МЗС України засудило серію терактів у світі

МЗС України засудило серію терактів у світі

Укрінформ
Заяву із засудженням серії терактів у Туреччині, Камеруні, Афганістані, Пакистані та Індонезії зробило Міністерство закордонних справ України.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"МЗС України рішуче засуджує серію жахливих терористичних актів, що сталися останніми днями, зокрема, в Туреччині, Камеруні, Афганістані, Пакистані та Індонезії та призвели до загибелі й поранень невинних людей. Щиро співчуваємо родинам загиблих та бажаємо швидкого одужання пораненим", - йдеться у заяві.

У Міністерстві наголосили на важливості протидії та покарання тих, хто фінансує терористичну діяльність чи організаціі, які скоюють такі злочини, як на міжнародному, так і на національному рівнях.

"Забезпечення реальної, а не декларативної співпраці держав і взаємної допомоги їхніх правоохоронних органів у попередженні злочину фінансування тероризму є запорукою подолання цього явища. Будь-яке сприяння цьому злочину з боку державних органів або офіційних осіб має тягнути міжнародну відповідальність держав за фінансування тероризму", - йдеться у заяві.

У Міністерстві закордонних справ України також запевнили, що наша держава всіляко сприятиме активізації боротьби міжнародної спільності з терористичною загрозою.

"Як непостійний член Ради Безпеки ООН Україна приділятиме цьому особливу увагу. Ми вітатимемо і підтримуватимемо будь-які зусилля, спрямовані на всебічну і системну протидію цьому явищу та загрозам міжнародному миру і безпеці, що спричиняються терористичними актами і фінансуванням тероризму, а також на переслідування і покарання осіб, винних у цих злочинах", - зазначили в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-