У Німеччині побоюються терактів

У Німеччині побоюються терактів "в паризькому стилі" - ЗМІ

Укрінформ
Німецькі спецслужби вважають досить високою ймовірність подій за паризьким сценарієм, причому здійснити його можуть радикалізовані німці, що долучилися до ІДІЛ.

Про це з посиланням на секретну доповідь Міністерства внутрішніх справ ФРН в четвер пише газета Bild.

“Німеччина є заявленою і фактичною метою насильства, мотивованого джихадистськими поглядами, яке може в будь-який час проявитися у вигляді актів насильства проти державних та громадських установ, а також держслужбовців і мирних жителів", - йдеться в документі.

Спецслужби попереджають, що в Німеччині можуть статися теракти "в паризькому стилі". Вірогідним вони вважають сценарій вчинення "серії терактів проти різних цільових груп з використанням вогнепальної зброї та бомб, протягом декількох днів зі зсувом у часі".

Виконавцями таких актів можуть бути "вбивці-одинаки або автономно діючі групи", причому найбільшу небезпеку становлять особи, які воювали або воюють в Сирії на боці джихадистських угруповань. До таких з числа громадян ФРН належать 850 осіб, з яких близько 300 "загартованих війною" вже повернулися на батьківщину. За інформацією Федерального відомства з кримінальних справ, 420 осіб, що вважаються небезпечними, готовими діяти ісламістами, знаходяться під наглядом спецслужб Німеччини.

У той же час влада заявляє, що теракт у Стамбулі, який забрав життя 10 німців, не був цілеспрямованою атакою проти Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-