У Молдові вже заговорили й про відставку президента

У Молдові вже заговорили й про відставку президента

Укрінформ
Низка молдавських політичних експертів вважає, що відмова президента Молдови Ніколае Тімофті призначити кандидатом у прем'єри бізнесмена Влада Плахотнюка може спровокувати відставку глави держави й дострокові парламентські вибори.

Таку думку вони висловили в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

«Рішення президента Тімофті відхилити кандидатуру Влада Плахотнюка було очікуваним. У ситуації, що склалася, для президента було б чесніше подати у відставку, а не займатися політичними диверсіями», - зазначив експерт Валеріу Катане.

На думку аналітика Руслана Шевченка, тепер парламентська більшість має право ініціювати процедуру імпічменту президента. Аналітик не виключає, що коаліція повторно запропонує президентові кандидатуру Влада Плахотнюка.

Журналіст Віктор Микитуш, у свою чергу, не виключає, що рішення президента може спровокувати не лише відставку самого Ніколае Тімофті, а й дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо, сьогодні парламентська більшість запропонувала президентові призначити кандидатом на посаду прем'єр-міністра першого віце-голову Демпартії Влада Плахотнюка, проте президент відхилив цю кандидатуру, запропонувавши парламентарям висунути іншого кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-