Російського опозиціонера знайшли мертвим

Російського опозиціонера знайшли мертвим

Укрінформ
Російський політолог, публіцист Володимир Прибиловський знайдений мертвим у своїй квартирі в Москві.

Про це написав у Фейсбуці його колега, співавтор історик Юрій Фельштинський.

"Дорогі друзі! Мені щойно повідомили, що мій співавтор книги "Корпорація: Росія і КДБ за часів президента Путіна" був знайдений мертвим у своїй квартирі в Москві. Ніякої додаткової інформацією на даний момент я не володію", – повідомив Фельштинський.

Ознаки насильницької смерті російського політолога, публіциста Володимира Прибиловського, якого знайшли мертвим у його квартирі в Москві, поки що не виявлені.

Про це повідомила в Фейсбуці (під опцією «для френдів») дружина покійного - Мілана Богданова.

«Жодних ознак насильницької смерті немає. Хоча він мріяв бути вбитим. Нехай буде так. Всю інформацію повідомимо тут, коли визначимося. Хто хоче допомогти і щось зробити, можна піти в церкву. Велике прохання не чіпати родичів», - пише Богданова.

Вона також повідомила, що її чоловік хворів на діабет. Хоча за попередніми повідомленнями, причиною смерті у даний момент називають інфаркт або інсульт. Офіційно причини смерті Прибиловського будуть оприлюднені після розтину тіла.

За даними відомого блогера Андрія Мальгіна, добре знайомого з покійним, той закінчував велику викривальну книгу про Путіна, замовлену західним видавництвом. «Я не знаю обставин, але впевнений, що його вбили», - резюмує Мальгін.

Володимиру Прибиловскому було 59 років, він – опозиційний публіцист, перекладач, президент інформаційно-дослідницького центру "Панорама", керівник інтернет-видання "Антикомпромат", лідер руху "Субтропічна Росія".

У 1980-ті роки Прибиловський входив в незалежну групу «Молодих соціалістів», розгромлену КДБ.

У травні 2007 року співробітники прокуратури РФ провели обшук в його квартирі у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за статтею про розголошення відомостей, що становлять державну таємницю. Під час обшуку були вилучені два комп'ютери та електронні носії з чернетками книги Володимира Прибиловського "Корпорація. Росія і КДБ за часів президента Путіна", яку він написав у співавторстві з Юрієм Фельштинским, а також заготовки до книги "Соратники Путіна". У лютому 2009 року в Нью-Йорку був опублікований повний англійський переклад монографії Прибиловського і Фельштинського "Корпорація. Росія і КДБ при Путіні". У вересні 2010 року книга була опублікована в Росії. У травні 2012 року вийшло друге (оновлене і доповнене) видання монографії під дещо зміненою назвою "Корпорація. Росія і КДБ на рубежі століть". У березні 2010 року він підписав звернення російської опозиції "Путін повинен піти".

Прибиловський в журналі "Комерсант Влада" кілька років вів рубрику «Відставки і призначення». У серпні 2015 року Прибиловський повідомив у соцмережі, що ця рубрика закрита. І навів приклади цензури - так, з його тексту вирізали відомості про те, що депутат від "ЄР" Гаджі Махачев був судимий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-