У Франції познущалися з могили Жана Маре

У Франції познущалися з могили Жана Маре

Укрінформ
Могилу відомого актора Жана Маре розграбували невідомі.

Про це повідомляє ZAXID.NET із посиланням на французьке видання «Le Croix».

"З його могильної плити на кладовищі у Валлорисі зняли бронзову фігуру, що зображає голову звіра зі стрічки "Красуня і чудовисько" (1946)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, скульптура важить 35 кілограмів, а її висота становить близько 60 сантиметрів. Вартість оцінюється у понад 4 тисячі євро.

"Вона зроблена на основі роботи самого Маре, який захоплювався скульптурою. Усього на могилі актора було встановлено дві такі фігури, а також бронзова маска у вигляді голови лева і великий крилатий сфінкс з рогами", - пише видання.

Мер Валлориса Мішель Салокі пообіцяв посилити охорону кладовища.

"Це не просто скульптури - вони символізують шедеври французького кіно, особливу спадщину. Я вважаю викрадення фігури образливим для Жана Маре і Жана Кокто (режисера "Красуні і чудовиська")", - заявив мер міста.

Нагадаємо: Жан Маре зіграв більше ста ролей у кіно. Він відомий, зокрема, як Фантомас та журналіст Фандор із трилогії Андре Юнебеля, що включає стрічки "Фантомас", "Фантомас розбушувався" і "Фантомас проти Скотланд-Ярду". Також Маре знімався у таких популярних фільмах, як "Граф Монте-Крісто", "Залізна маска", "Горбань", "Паризькі таємниці", "Капітан Фракасс", "Орфей", "Жозеф Бальзамо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-