У Франції помер відомий актор-комік Мішель Галабрю

У Франції помер відомий актор-комік Мішель Галабрю

Укрінформ
Всесвітньо відомий французький комедійний актор театру і кіно Мішель Галабрю помер у віці 93 років. Актор, добре відомий українським кіноглядачам завдяки ролі сержанта Жербера, начальника Луї де Фюнеса в кіносеріалі про жандарма з Сан-Тропе (1964 року).

 Мішель Галабрю страждав на хворобу Паркінсона і помер «уві сні», заявив сьогодні офіційний представник  родини Галабрю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Актор помер уві сні у віці 93 років», - йдеться в заяві.

Слова співчуття родині у зв'язку з «великою втратою» для французького кінематографа висловили його колеги, політики, актори, громадські діячі та діячі культури. Зокрема, міністр культури Франції Фльор Пеллерен відзначила на своїй сторінці у соціальних мережах, що «Мішель Галабрю назавжди залишиться в серцях французів завдяки своїй особливій формі витонченого та популярного гумору. Актор з великої літери». Французький актор Жиль Лелуш у свою чергу висловив співчуття: «Як шкода від втрати Мішеля Галабрю. Він помер уві сні, посміхаючись, іноді справедливість існує».

Нагадаємо, що Галабрю народився  27 жовтня 1922 року у місті Сафа в Марокко і здобув популярність передусім як комічний актор. Його найвідоміша роль - сержант Жербер із серії фільмів про жандарма з Сан-Тропе. До початку кар'єри в кіно він служив у театрі «Комеді Франсез». Різнобічність свого акторського таланту Галабрю продемонстрував у фільмі Бертрана Таверньє «Суддя і вбивця». У 1977 році за роль у цій картині він отримав премію «Сезар». Тривала кар'єра Галабрю включає понад 250 фільмів. Галабрю також знявся в таких відомих стрічках, як «Гра в чотири руки», «Підземка», «Астерікс і Обелікс проти Цезаря». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-