Верховний суд Венесуели оголосив роботу парламенту незаконною

Верховний суд Венесуели оголосив роботу парламенту незаконною

Укрінформ
Верховний суд Венесуели ухвалив, що всі рішення Національної асамблеї будуть незаконними, поки в складі парламенту залишатимуться три депутати від опозиції, обрання яких було анульовано раніше.

Про це повідомляють "Ведомости".

"Опозиція, яка нещодавно перемогла на виборах, рішення суду не визнає", - йдеться в повідомленні.

Після парламентських виборів суд анулював обрання трьох представників опозиції через звинувачення у підкупі виборців. Без них опозиція позбавляється конституційної більшості, що дало б їй можливість внести поправки в основний закон і в підсумку змістити президента Ніколаса Мадуро. Ці три депутати були все ж приведені до присяги всупереч судовим рішенням.

Лідер соціалістичної партії, депутат і колишній спікер парламенту Діосдадо Кабельо заявив, що опозиції логічно було б у цій ситуації скасувати приведення трьох депутатів до присяги, інакше ніхто не буде визнавати новий склад парламенту.

Найближче пленарне засідання Національної асамблеї Венесуели має відбутися 12 січня. Опозиція планувала провести закон про амністію політв'язнів, а проурядові депутати – запропонувати оголосити надзвичайну ситуацію у зв'язку з економічною кризою.

Фото: albaciudad.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-