У Росії кажуть, що Іран відкликав позов про С-300

У Росії кажуть, що Іран відкликав позов про С-300

Укрінформ
Іран відкликав свій позов до РФ, поданий до Міжнародного арбітражного суду через непостачання російських зенітно-ракетних комплексів С-300.

Про це оголосив віце-прем'єр-міністр Дмитро Рогозін, повідомляє РІА Новости

«Поставки системи С-300 визначені контрактом. Він підписаний минулоріч. Поставки починаються з одержання фінансових коштів. Вони вже надійшли на рахунки відповідних російських організацій, і контракт зараз у стадії реалізації. Ми отримуємо гарантії Тегерана про відкликання позову у зв'язку із непостачанням», - сказав Рогозін.

Він додав, що російська сторона отримала від Ірану аванс за поставку складових частин С-300.

Нагадаємо, Росія й Іран уклали контракт на постачання ракетних комплексів С-300 в 2007 році. Сума контракту тоді оцінювалася у 800 мільйонів доларів. В 2013 році, після того, як Рада безпеки ООН наклала санкції на Іран, РФ призупинила виконання контракту на постачання С-300. Іран подав на Росію в міжнародний арбітраж, вимагаючи виконати контракт на постачання С-300 і виплатити компенсацію в чотири мільярди доларів.

На початку квітня 2015 року було досягнуто згоди щодо іранської ядерної програми, у відповідності з якою з Ірану будуть поступово зняті міжнародні санкції. Після цього президент РФ Володимир Путін підписав указ, що знімає заборону на поставку С-300 Ірану.

На початку грудня помічник президента РФ із військово-технічного співробітництва Володимир Кожин оголосив, що Росія почала виконувати новий контракт на поставку С-300 в Іран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-