Глава МЗС Нідерландів: Світ зіткнувся з тероризмом 2.0

Глава МЗС Нідерландів: Світ зіткнувся з тероризмом 2.0

Укрінформ
Сучасний світ стикається із новою версією тероризму.

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс під час виступу на спільній зустрічі Глобального контртерористичного форуму та Глобальної коаліції проти ІДІЛ у Гаазі.

"Ми стикаємося сьогодні з Тероризмом 2.0: як вірус він адаптується виживати та ставати стійкішим. Це не ті стереотипні терористи, котрих ми бачили у кіно, яких може перемогти один герой а-ля Брюс Уіліс, як у "Міцному горішку". Ми маємо справу з терористами, чия мета бути державою. Вони використовують такі символи держави, як прапори та паспорти, щоб залучати найманців та підтримувати терор", - сказав він.

За словами Кундерса, нова природа тероризму проявляється у використанні надсучасних комунікативних технологій, способах фінансування, способах залучення нових людей, а також інтернаціональному характері тероризму.

"Ми продовжуємо називати їх "іноземними" терористами. Але неприємна  правда у тому, що вони зовсім не іноземні. Можливо, вони іноземці у тих країнах, куди збираються. Але, насправді, це наші співвітчизники, знайомі, однокласники наших дітей, хлопці та дівчата, яких ми бачимо у супермаркеті. Вони частина нашого суспільства. Певно, єдине, що в них є іноземного це їхнє мислення", - сказав Кундерс.

У цьому зв'язку він відзначив, що важливо зосередити зусилля не тільки на тому, щоб зупиняти цих людей, але й перш за все перешкоджати їх радикалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-