ООН закликає Саудівську Аравію знайти альтернативу стратам терористів

ООН закликає Саудівську Аравію знайти альтернативу стратам терористів

Укрінформ
Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн закликав владу Саудівської Аравії запровадити мораторій на страти.

Про це повідомляє First Post.

"Раад аль-Хусейн висловив жаль з приводу масового розстрілу 47 осіб у Саудівській Аравії, серед яких був і відомий шиїтський проповідник Німр ан-Німр, і назвав цей інцидент "найбільш серйозним" у рамках міжнародного гуманітарного права", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що верховний комісар закликав уряд Саудівської Аравії накласти мораторій на всі страти і "працювати з ООН та іншими партнерами щодо альтернативних стратегій з боротьби з тероризмом".

Генеральна Асамблея ООН неодноразово ухвалювала низку резолюцій, які закликають держави-члени, де зберігається страта як покарання, запровадити мораторій на смертну кару аж до повного її скасування.

Як наголосив верховний комісар, застосування смертної кари допускається лише в тому разі, коли йдеться про умисні вбивства.

Нагадаємо, що у суботу МВС Саудівської Аравії оголосило про виконання смертного вироку щодо 47 осіб, засуджених за тероризм і підбурювання до нього. Серед страчених були один з лідерів осередку "Аль-Каїда" у Саудівській Аравії Фаріс аз-Захрани і шиїтський проповідник Німр ан-Німр.

Страта останнього спричинила акції протесту у декількох регіонах Саудівської Аравії і сусідніх країнах, а також негативну реакцію європейської спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-