Меркель не їде в Давос. Кажуть, навіть не збиралася

Меркель не їде в Давос. Кажуть, навіть не збиралася

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель не поїде цього року на Давоський форум не через кельнські події, а тому, що і не планувала це робити.

Про це у понеділок кореспонденту Укрінформу в ФРН заявив представник Меркель Штефен Зайберт.

«Нинішнього року канцлер і не планувала їхати у Давос. Тому не можна сказати, що поїздку скасовано – неможливо скасувати те, що не було заплановано», - сказав Зайберт.

За словами представника канцлера, таке рішення було прийнято досить давно і про нього «своєчасно були поінформовані організатори форуму».

Представляти країну на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, який відбудеться 20-23 січня, буде федеральний президент Йоахім Ґаук.

Минулої неділі Financial Times повідомила, що Меркель в терміновому порядку скасувала свою участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі (20-23 січня) у зв'язку зі складною ситуацією, що склалася після новорічних подій в Кельні і необходимостю у зв'язку з цим проводити постійні консультації з різними структурами.

Як раніше повідомлялося, у новорічну ніч у Кельні, а також ряді інших міст велика кількість чоловіків, за свідченнями очевидців, мігрантів, чинили робили образливі дії, в тому числі сексуального характеру, проти жінок на площі перед центральним вокзалом і Кельнським собором. У поліцію надійшло понад 500 заяв про пограбування і як мінімум три про зґвалтування.

Глава уряду ФРН зазнала нового тиску у зв'язку зі своєю завзятою відмовою назвати верхню межу прийому біженців. Минулими вихідними Меркель, будучи глибоко обуреною поведінкою правопорушників, сама заговорила про необхідність посилення законодавства з питань біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-