Deutsche Bahn погрожує припинити залізничне сполучення з Данією

Deutsche Bahn погрожує припинити залізничне сполучення з Данією

Укрінформ
Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn погрожує зупинити сполучення з Данією у зв'язку з вимогою останньої перевіряти документи у всіх пасажирів.

Про це повідомляє N-TV.

«Перш ніж ми будемо ризикувати тим, що наші співробітники можуть порушити данські закони, ми повинні будемо зупинити транскордонне сполучення з Данією», - наводить ЗМІ слова представника DB.

Реакція перевізника пішла на вимогу датської влади запровадити паспортний контроль у потягах Deutsche Bahn з повною перевіркою в'їзних документів. Про це міністр транспорту Данії Ганс Крістіан Шмідт повідомив німецькому колезі Олександру Добріндту. Данія запровадила паспортний контроль на кордоні з Німеччиною в понеділок терміном на 10 днів, але з можливістю пролонгації.

У концерні відповіли, що в кондукторів їхніх потягів “немає достатньої кваліфікації для надійного встановлення особи пасажирів, з огляду на існування великої кількості міжнародних посвідчень". Підтримали залізничників і чиновники. "Перевірка паспортів - прерогатива поліції, а прикордонний контроль перебуває у віданні держав; тому такі функції не можуть бути передані залізничній компанії", - заявили в Мінтрансі.

Нагадаємо, що в середині вересня на кілька днів було перервано залізничне сполучення між Німеччиною і Данією у зв'язку з великим напливом біженців, також за ініціативи Копенгагена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-