Варшава відповіла Брюсселю на закиди щодо загрози свободі ЗМІ у Польщі

Варшава відповіла Брюсселю на закиди щодо загрози свободі ЗМІ у Польщі

Укрінформ
Польша повною мірою визнає свободу і плюралізм ЗМІ у Польщі, сприймаючи це як ключовий елемент плюралізму у суспільстві.

Таким чином в МЗС Польщі відповіли на лист віце-президента Єврокомісії Франса Тіммерманса від 30 грудня минулого року, в якому той висловив занепокоєння з приводу законодавчих змін щодо функціонування публічних ЗМІ в Польщі, передає варшавський кореспондент Укрінформу.

“Польща повною мірою визнає свободу і плюралізм медіа, сприймаючи це як ключовий елемент плюралізму у суспільстві”, - йдеться у відповіді польського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС Польщі висловили припущення, що Тіммерманс отримав хибну й однобоку інформацію про діяльність польського уряду у цій сфері. “Польський уряд у повній мірі цінує свободу інформації і свободу слова і здійснює дії, необхідні для їх повного забезпечення”, - наголошують дипломати.

В документі також міститься готовність польського уряду співпрацювати з Єврокомісією у цій сфері. Утім, в листі є застереження, що несправедливі, політично вмотивовані й упереджені судження можуть мати “негативні наслідки (для відносин Варшави і Брюсселя – ред.), яких слід старанно уникати”.

Як повідомляв Укрінформ, у листі до міністрів закордонних справ та юстиції Польщі Вітольда Ващиковського і Збігнева Зьобро Тіммерманс просив призупинити роботу над змінами до закону про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення (KRRiT) Польщі.

Незважаючи на це, обидві палати польського парламенту прийняли зміни до цього закону, а президент Анджей Дуда підписав їх 7 січня. Проти внесення змін протестували опозиційні партії парламенту, а також журналістські організації та міжнародні інституції. В опозиції закидають провладній коаліції, що вона намагається політизувати і підпорядкувати собі публічні ЗМІ.

Влада відкидає усі звинувачення, наголошуючи, що ці зміни є тимчасовими до повного реформування національних ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-