Качинський і Орбан провели неофіційну шестигодинну зустріч

Качинський і Орбан провели неофіційну шестигодинну зустріч

Укрінформ
Лідер правлячої правоконсервативної партії Польщі “Право і справедливість” (PiS) Ярослав Качинський зустрівся в середу з главою угорського уряду, лідером угорської правоконсервативної партії “Фідеш” Віктором Орбаном.

Шестигодинна зустріч, яку до останнього не хотіли підтверджувати правлячі кола у Варшаві й Будапешті, відбулася у пансіонаті в населеному пункті Недзіца на півдні Польщі, передає варшавський кореспондент Укрінформу.

Після зустрічі ані Качинський ані Орбан не повідомили, про що розмовляли під час тривалої розмови. За інформацією "Budapest Business Journal", зустріч відбулася за ініціативою польської сторони.

Польські ЗМІ, зокрема tvn24, заявляють, що сторони могли обговорити дуже широке коло питань: ситуацію навколо біженців в Європі, співпрацю в рамках “Вишеградської групи”, справу можливого виходу Великої Британії з ЄС, досвід Угорщини щодо протидії критиці з боку органів ЄС, яку зараз зазнає нова польська влада тощо.

“Для Ярослава Качинського важливим може бути досвід Віктора Орбана, яким чином можна налагодити співпрацю з Брюсселем, аби з однієї сторони здійснювати зміни, які суперечать стандартам Євросоюзу, а з іншої – не втратити європейських коштів чи можливості зіштовхування країни до другої ліги європейської політики”, - заявив в коментарі tvn24 політик опозиційної партії “Громадянська Платформа” (РО) Павел Залевський.

Політики партії PiS Качинського раніше неодноразово заявляли, що хочуть “збудувати Будапешт у Варшаві”, натякаючи  цим про бажання слідувати прикладу урядування Орбана в Угорщині.

Чинний прем’єр Угорщини в останні роки зазнавав критики з  боку Брюсселя за авторитарні методи правління і намагання  обмежити демократичні свободи у країні. Зараз схожої критики зазнає нинішня влада Польщі, зокрема за внесення змін до закону про Конституційний суд країни, за підготовку змін про функціонування публічних ЗМІ тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-