Венеціанська комісія очікує від Польщі повний текст закону про КС

Венеціанська комісія очікує від Польщі повний текст закону про КС

Укрінформ
Венеціанська комісія очікує від Польщі на повний текст прийнятого закону про Конституційний суд, аби дати йому правову оцінку.

Про це заявив речник Ради Європи Деніел Холтген, інформує tvn24

“23 грудня Венеціанська комісія отримала від МЗС Польщі прохання щодо питань конституційного права й оцінки проекту закону у цій справі. Водночас після цього закон був прийнятий і підписаний президентом. Тому Венеціанська комісія очікує, що повний текст буде надано упродовж кількох наступних днів”, - заявив Хотген.

У МЗС Польщі раніше пояснювали, що після прийняття закону він буде надісланий на розгляд комісії. Свою повну оцінку щодо змін до закону про Конституційний суд Венеціанська комісія зможе надати під час наступної сесії 11-12 березня цього року.

Нагадаємо, наприкінці грудня президент Анджей Дуда підписав закон, який викликав невдоволення опозиції та суспільства. Свої застереження до закону висловили й інституції та громадські організації, зокрема Національна рада судочинства Польщі, Гельсінська фундація з прав людини, Amnesty International. Крім того, свою стурбованість висловили Єврокомісія, Європарламент та Люксембурзьке головування в ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-