Саудівська Аравія назвала умови примирення з Іраном

Саудівська Аравія назвала умови примирення з Іраном

Укрінформ
Саудівська Аравія відновить відносини з Іраном, щойно ісламська республіка припинить втручатися у внутрішні справи інших країн, у тому числі Саудівської Аравії.

Таку заяву зробив постійний представник Королівства при ООН Абдалла Аль-Муаллімі, повідомляє Reuters.

«Дуже просте – Ірану необхідно утримуватися від втручання у внутрішні справи інших країн, у тому числі у наші власні», - відповів представник королівства на запитання журналістів, яку основну умову Саудівська Аравія висуває для відновлення відносин з Іраном.

Також він додав: «Якщо вони це зроблять, у нас, безсумнівно, будуть хороші відносини з Іраном. Ми не вороги Ірану від народження».

При цьому офіційний Ер-Ріяд заявляє, незважаючи на суперечку з Іраном, про своє бажання продовжувати наполегливо працювати над відновленням миру в Сирії та Ємені.

Нагадаємо, після того, як Саудівська Аравія в суботу оголосила про страту шиїтського священика Німра аль-Німра, в Ірані прокотилася хвиля протестів, було скоєно напад на посольство Саудівської Аравії. Дипломати королівства покинули Іран, при цьому офіційний Ер-Ріяд наказав послам ісламської республіки також виїхати з країни протягом 48 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-